Meni Zapri

Dogajanje v Kamniku na svetovni dan turizma

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik bo 27. Septembra, na dan svetovnega dne turizma pod okriljem Svetovne turistične organizacije (UNWTO), organiziral brezplačno vodenje po Kamniku. Od 9. do 18. ure bo odprta tudi kapela na Malem gradu, vstop bo brezplačen. Od 9. do 11. ure ter od 16. do 18. ure pa bo Mali grad obiskala tudi kamniška Veronika.

Brezplačno vodenje se bo začelo ob 16.30 uri izpred TIC točke na Glavnem trgu 2. Vodenju pa se lahko priključite tudi kasneje. Skupina bo predvidoma ob 17.30 na Malem gradu (ura je okvirna in lahko odstopa).

Posebno akcijo na ta dan pripravljajo tudi v Termah Snovik, kjer bo v okviru Kluba Zdravja v Restavraciji Potočka potekala predstavitev Kneippovih naukov in zeliščna delavnica. Ob 10.30 bo potekala predstavitev Kneippovih naukov z naslovom Osnove evropske naravne medicine – kneippanje, ob 11.00 pa izdelava naravnega mila z zelišči.

»Čeprav uradnih podatkov za mesec avgust še ni, lahko že na osnovi podatkov iz junija ter julija trdimo, da bo letošnja poletna sezona ponovno rekordna,« pravi v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger. Od maja do julija letos je po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije Kamnik obiskalo 11.147 turistov (45 odstotkov več kot v enakem obdobju lani), ki so ustvarili 31.144 prenočitev (47 odstotkov več kot v enakem obdobju lani). Od januarja do julija pa je Kamnik obiskalo že 19.321 turistov (42 odstotkov več kot v enakem obdobju lani), ustvarili so 50.920 prenočitev (38 odstotkov več kot v enakem obdobju lani).

»Podatki kažejo, da bo Kamnik verjetno že konec letošnjega leta dosegel število prihodov in nočitev, ki smo si jo v Strategiji razvoja in trženja turizma zadali za leto 2020. Kar bo izjemen uspeh, tako vseh turističnih ponudnikov v občini Kamnik kot ekipe Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik. Zavedamo pa se, da je turizem gospodarska panoga, v kateri spanje na lovorikah ni dovoljeno, zato že pripravljamo nove projekte, ki bodo rezultate še izboljšali,« dodaja dr. Tomaž Simetinger.

Vir: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, foto: Samo Trtnik