Meni Zapri

Lufthansa, SWISS in Brussels Airlines z novimi leti z ljubljanskega letališča

Po stečaju Adrie Airways in so bili odpovedani vse njeni leti, bodo z letališča Jožeta Pučnika najprej vzpostavljeni novi leti prevoznika SWISS, ki bo sprva (v obdobju od 16. 10. do 25. 10.) lete z ljubljanskega letališča v Zürich ponujal petkrat tedensko. Z zimskim voznim redom (od 27. oktobra naprej) pa bo letenje razširil na vsak dan.

Družba Lufthansa Group Airlines je sporočila, da bo sredi oktobra vzpostavila lete z ljubljanskega letališča do vozlišč v Frankfurtu, Münchnu, Bruslju in Zürichu ter tako potnikom približala tudi njihovo globalno mrežo letov. Vozovnice so že v prodaji.

Z Brnika v Frankfurt bo z zimskim voznim redom, 27. oktobra 2019, začela dvakrat dnevno leteti Lufthansa. Sledila bo vzpostavitev njene povezave v München, kamor bo lete ponujala dnevno od 1. novembra naprej.

4. novembra bo z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v Bruselj začel leteti še Brussels Airlines, in sicer šestkrat na teden.

Prevozniki iz skupine Lufthansa bodo tako z omenjenimi leti in s svojo mrežo povezav naprej slovenskim potnikom približali svet, Slovenijo pa tujim potnikom. Potniki lahko vozovnice za vse omenjene povezave že rezervirajo na spletnih straneh prevoznikov in prek večine slovenskih turističnih agencij.

Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija, je ob najavi prihoda novih prevoznikov povedal: “Ponovna vzpostavitev povezav do pomembnih poslovnih središč in letalskih vozlišč kot so Frankfurt, München, Zürich in Bruselj potrjuje našo napoved, da bodo tržno zanimive povezave z ljubljanskega letališča kmalu nadomeščene. Prizadevali si bomo k nadaljnji širitvi mreže poletov in izboljševanju povezljivosti našega letališča.”

Sicer pa po sedanjem voznem redu na ljubljansko letališče leti 10 prevoznikov na naslednje destinacije: Aeroflot (Moskva), Air France (Pariz), Air Serbia (Beograd in Niš), easyJet (London Gatwick in Stansted ter Berlin), Finnair (Helsinki), LOT Polish Airlines (Varšava), Montenegro Airlines (Podgorica), Transavia (Amsterdam), Turkish Airlines (Istanbul) in Wizz Air (Bruselj Charleroi in London Luton).