Meni Zapri

Na ljubljanskem letališču znova potniški promet

Air Serbia je prva letalska družba, ki po epidemiji in mesecih zatišja ponovno vzpostavlja redno letenje iz Beograda na ljubljansko letališče Brnik. Sprva bodo leteli dvakrat tedensko, nato pa bodo pogostost prilagodili dejanskemu povpraševanju.

Turbopropelersko letalo ATR72 je na Brnik priletelo včeraj ob 9:05 s 24 potniki na krovu, odletelo pa ob 10. uri s 40 potniki.

Obuditev potniškega prometa na brniškem letališču je spremljala Maja Zagoričnik, odgovorna urednica GTV – Gorenjske televizije:

Kot je dejal Duncan Najysmith, generalni direktor Air Serbie ob ponovni vzpostavitvi letov med Slovenijo in Srbijo, do 21. junija načrtujejo 11 povratnih letov. Če bo povpraševanje dovolj veliko pa bodo lahko kmalu povečali tedensko število letov v Ljubljano.

Prihod prvega rednega letalskega prevoznika na Brnik sta spremljala tudi Maja Zagoričnik, odgovorna urednica GTV – Gorenjske televizije in Drago Bulc, predsednik Društva turističnih novinarjev Slovenije

Prvi redni letalski prevoznik je na letališču pristal dva tedna in pol po tem, ko je vlada z 12. majem ponovno dovolila mednarodni letalski potniški promet. Ta je v okviru ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa obstal 17. marca.

Naslovna fotografija: Novinarska konferenca Zmaga Skobirja, poslovodnega direktorja Fraporta Slovenija, foto: Drago Bulc