Meni Zapri

Odprtje prodajno-razstavnega salona Qubik Caffè v Ljubljani

Cveta Potočnik – Podjetje Qubikcaffe zamejskih Slovencev s tržaškega Krasa je v pasaži ljubljanskega Maksimarketa včeraj odprlo prodajno-razstavni salon Qubik Caffè. Podjetje s svojimi izdelki oskrbuje že več kot 100 kavarn in restavracij v regiji in kot je dejal Igor Kobal, direktor podjetja, pomeni za njih slovenski trg domači trg, Slovenci pa so dovzetni za novosti. Odprtje salona je v skladu z vizijo podjetja, ki si je začrtalo ambiciozno širitev na številne trge, slovenski pa je eden ključnih.

Igor Kobal, direktor podjetja QubikCaffe, foto: Anže Krže, Mediaspeed

»Blagovna znamka Qubik Caffè obstaja že več kot 10 let, sama pražarna v kraju Prosek, približno sedem kilometrov od Trsta, pa bistveno dlje. V pražarni poleg številnih lastnih izdelkov blagovne znamke Qubik Caffè ustvarjamo prihodke tudi s praženjem kave za naročnike, ki jo potem prodajajo pod svojo blagovno znamko,« je pojasnil Igor Kobal. “V regiji pražarna slovi tudi kot eden vodilnih ponudnikov izjemno kakovostne brezkofeinske kave, saj je našim strokovnjakom v letih razvoja uspelo ustvariti brezkofeinsko mešanico kave, ki se po vonju in okusu skoraj ne razlikuje od kave s kofeinom.«

Prodajno-razstavni salon Qubik Caffè, foto: Cveta Potočnik

V salonu Qubik Caffè se bodo obiskovalci ter predstavniki podjetij, lokalov in restavracij lahko posvetovali z vrhunskimi strokovnjaki, poznavalci kave, predstavljeni bodo tudi vsi izdelki za kavarne, bare in restavracije. V salonu bodo organizirali različna izobraževanja.

Kavo Qubik Caffè strežejo v številnih kavarnah, barih in restavracijah tako v Italiji kot Sloveniji, v zadnjem času pa jo prepoznavajo tudi v številnih drugih evropskih državah. V Sloveniji, na primer, je Qubik Caffè na voljo v restavraciji Dam z Michelinovo zvezdico, v več restavracijah, ki so prejele druga Michelinova priznanja, in v mnogih kavarnah.

Prodajno-razstavni salon Qubik Caffè, foto: Cveta Potočnik

Doslej najbolj prestižen izdelek podjetja je espresso Puro Arabica, mešanica kave arabica z visokih planot Etiopije in Kostarike, obogatijo pa jo z žlahtnim okusom indijske kave in brazilskega santosa. Puro arabica je najbolj znana, najbolje prodajana kava Qubik, ni pa edina. V zadnjem času prodirajo na trg še z nekaj novimi kavnimi mešanicami.

V podjetje namenjajo veliko pozornost tudi oblikovanju izdelkov, foto: Cveta Potočnik

»Osredotočamo se na uporabo združljivih 7-gramskih blazinic kave, ki jih je po uporabi mogoče reciklirati oziroma so v celoti razgradljive. Kavna mešanica v blazinicah je povsem enaka tisti v kavarni, zato si lahko ljubitelji odlične kave svoj priljubljeni napitek pripravijo kar doma. Za ljubitelje priprave kave v tako imenovani kafetieri pa je na voljo več vrst mešanic kave moka – na poseben način zmlete kave za pripravo prav v kafetieri,« je povedal Igor Kobal.

Naslovna fotografija: prodajno-razstavni salon Qubik Caffè, foto: Anže Krže, Mediaspeed