Meni Zapri

V soboto bo prvič potekal Festival Kvakljana

Festival Kvakljana je inovativen in z zlatim priznanjem nagrajen projekt študentov Višje strokovne šole za kozmetiko in velnes Ljubljana – VSŠKV, ki nagovarja zdrav življenjski slog posameznika. Študenti ter predavatelji in strokovni delavci šole so tesno povezani z Ljubljano, zato je nastal dogodek povezan z mestom ter zdravjem in dobrim počutjem ljudi.

Simbol festivala so ljubljanske žabice, ki so tudi simbol šole. Žabe simbolizirajo prilagodljivost, intuicijo, spretnost premikanja med svetovi, simbol preobrazbe in učenja. Simboliko žabe so tako povezali z različnimi strokovnimi aspekti velnesa in kozmetike, z naravo in okoljem šole in mesta Ljubljana; z gibanjem, z glasbo, z vodo, z naravo, žabice najdemo skoraj na vsakem kontinentu, ozemlju v naravi, z lepoto in z njo povezano znano pripoved o princesi in žabcu, ki se spremeni v princa.

Festival je bil letos nagrajen z zlatim priznanjem za nalogo v okviru Festivala Več znanja za več turizma, ki ga Turistična zveza Slovenije pripravlja skupaj z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje.

Program festivala bo potekal od 8.30 do 14.30 in bo obsegal Tibetanske in energijske vaje z Ayşegül Karaali, Žabje pripovedi s prof. Dušico Kunaver, Animacije in ustvarjanje z otroki s Pio Kleva, Gozdni selfnes v parku Kodeljevo z zdravnico Cvetko Avguštin, certificirano vodnico terapevtskih gozdnih sprehodov organizacije ANFT iz Amerike, Žabje sive celice z žabcem Gašperjem, Kneippov oddih za zdravje z Majo Artenjak, predsednico Kneipp društva Vrhnika, študenti VSŠKV in člani Kneipp društva Vrhnika, Jogo z Ayşegül Karaali ter predavanje Zdrava prehrana – Mizica pogrni se s Simono Domjan, strokovnjakinjo za zdravo prehrano in naturopatinjo iz naturopatskega centra Sante Vital iz Radencev

Dogodek je brezplačen, to soboto bo potekal na Višji strokovni šoli za kozmetiko in velnes v Ulici Benza 1 v Ljubljani. Na posamezen dogodek pa se je treba prijaviti po elektronski pošti na naslov: info@vskv.si. Za varnost in zdravje bo poskrbljeno v skladu s priporočili NIJZ. Dogodek je omejen glede števila udeležencev. Celoten program bodo izvajali na prostem, če pa bo slabo vreme, programa Kvakljana ne bodo izvajali.