Meni Zapri

Tomaž Kavčič je prejemnik priznanja Turistična prizma 2021

V okviru strokovnega srečanja WESTM 2021, ki je zadnja dva dneva potekalo v Beogradu in na katerem so turistični strokovnjaki in vodilni poslovneži iz regije razpravljali o prihodnosti turizma v popandemijskem obdobju v Jugovzhodni Evropi ter možnostih za medsebojno povezovanje in sodelovanje, so podelili tudi letošnje nagrade za vrhunske turistične dosežke.

Med 10 letošnjimi nagrajenci so s Turistično prizmo nagradili tudi Gostilno pri Lojzetu z dvorca Zemono pri Vipavi, ki jo vodi eden najbolj mednarodno prepoznavnih in uveljavljeni slovenskih gastronomskih strokovnjakov in praktikov Tomaž Kavčič, ki je priznanje tudi osebno prevzel.

Akcijo priznanje »Turistična prizma za novo kakovost v turizmi v Jugovzhodni Evropi« vodi redakcija novosadske revije Turistička prizma vse od leta 1997. Od vsega začetka je cilj akcije izboljševanje ravni kakovosti turističnih storitev in spodbujanje inovativnosti na področju turizma.

Strokovno žirijo sestavljajo ugledni novinarji, ki pokrivajo področje turizma v državah, v katerih poteka akcija. Član žirije je tudi Drago Bulc, predsednik Društva turističnih novinarjev Slovenije, njen predsednik pa je Đorđe Mihajlović, glavni in odgovorni urednik revije Turistička prizma.

Tekst in fotografije: Drago Bulc