Meni Zapri

To soboto bo Kneippov dan v Termah Snovik

Janez Platiše – V Termah Snovik so razvili edini celostni Kneipp center v Sloveniji na osnovi dognanj Sebastijana Kneippa, nemškega duhovnika, vodnega in fito terapevta. Njegov pristop za ohranjanje zdravja telesa in duha sloni na ugotovitvi, da so za to potrebni voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog. Ker si je sam že v mladosti s kopanjem v hladni Donavi pozdravil tuberkulozo, se je odločil, da bo življenje posvetil zdravljenju ljudi z naravnimi elementi.

V Termah Snovik s svojo ponudbo sledijo Kneippovim načelom zdravega načina življenja, katerega vir so darila narave. Kneippova načela bo mogoče to soboto spoznati na Kneippovem dnevu, ki je namenjen krepitvi imunskega sistema, razvajanju, sprostitvi v naravi in spoznavanju načinov za zagotavljanje zdravega življenja brez obremenitev in stresa.

Program Kneippovega dne razdeljen na dva dela

Prvi del:
  • 9.30 – 10.00 Zbiranje na terasi pred vhodom v Terme Snovik
  • 10.00 – 12.00 Voda pripoveduje: srečanje ob zgodbah na temo zdravilnosti vode s Špelo Kapljo, avtorico knjige Kako se ljubi reka in pripovedovalko zgodb

Na okrogli mizi bodo sodelovale Barbara Strajnar iz Občine Kamnik, Mija Bokal, predstavnica projekta Mreže vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah in Katarina Hribar, direktorica Term Snovik.

Zaradi omejenega števila udeležencev se je na ta dogodek potrebno prijaviti do 7. julija 2022 po elektronski pošti na naslov barbara.strajnar@kamnik.si ali po telefonu na številko 041 216 963. Ker bo dogodek potekal na Kneippovi bosonogi poti, udeležencem priporočajo, da prinesejo podlago za sedenje.

Dogodek organizira LAS Srce Slovenije v sodelovanju s Termami Snovik in Občino Kamnik v okviru projekta sodelovanja LAS Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah, ki ga sofinancira Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije. Udeležba na dogodku je zato brezplačna.

Drugi del:
  • 12.00 – 14.00 Voden pohod po Kneippovi bosonogi poti. Pot je dolga 3,2 kilometra, leta 2018 je bila nagrajena kot najboljša tematska pot in poteka po travniku, pesku, skozi gozd ter po drugih naravnih materialih. V pohod bodo vključeni spoznavanje s Kneippovo življenjsko filozofijo zdravega načina življenja z naravno refleksno masažo z bosonogo hojo po enajstih naravnih elementih, Kneippova hidroterapija, Kneippova malica in spoznavanje zdravilnih učinkov zelišč, ki jih gojijo na zeliščnem vrtu v Termah Snovik.
  • 14.00 – 15.00  Sprostitvene tehnike – vodene meditacije bo vodila Mateja Pavli Žnider, certificirana terapevtka in maginja Zelene magije.

Cena drugega dela programa je 32 EUR za zunanje obiskovalce, prijave pa sprejemajo na elektronskem naslovu animacija@terme-snovik.si, na telefonski številki 01 83 44 100 ali na recepciji Term Snovik.

Fotografije: Terme Snovik