Michelinovi inšpektorji so v tretjo izdajo Michelinovega vodnika za Slovenijo uvrstili 58 restavracij.
Hiši Franko so ponovno, že tretjič, podelili dve zvezdici.
Po eno zvezdico so ohranili: Atelje, Dam restavracija, Gostilna pri Lojzetu, Gostišče Grič in Hiša Denk. Štiri slovenske restavracije so dobile nove zvezdice: COB, Restavracija Strelec, Hiša Linhart in Milka. Skupno so Michelinovi inšpektorji tako podelili enkrat po dve zvezdici in 9-krat po eno.
Michelinovo zeleno zvezdico za trajnostno gastronomijo je prejelo 6 restavracij in sicer Gostilna Krištof, chef Uroš Gorjanc, Gostilna Mahorčič, chef Ksenija Krajšek Mahorčič, Gostišče Grič, chef Luka Košir in Hiša Franko, chef Ana Roš, novo zeleno zvezdico pa sta pridobili Gostilna Repovž, chef Meta Repovž in Hiša Linhart, chef Uroš Štefelin.
Bib Gourmand označuje restavracije, ki ponujajo izkušnjo z dobrim razmerjem med ceno in kakovostjo. To priznanje so od lani ohranile restavracije Gostilna na Gradu, Gostilna Repovž, Jožef, Mahorčič, Rajh, Ruj in TaBar.
Na seznamu restavracij, ki jih za obisk priporoča letošnji Michelinov vodnik je 41 slovenskih restavracij, šest na novo.
Fotografije: Peter Irman