Meni Zapri

21 let Term Snovik

Te dni mineva 21 let, odkar so začele delovati Terme Snovik. Od samega začetka razvoja je v ospredju topla voda, termalna voda. 25. januar 2002 je mejnik začetka neprekinjenega delovanja Term Snovik. To je bil pravi zimski dan z minus 10 stopinj Celzija in z veliko snega. Takrat so pokrite bazene odprli brez posebnega praznovanja.

Ob letošnji obletnici je poudarek na Kneippovi filozofiji, saj na njej v termah razvijajo ponudbo, ki jo bodo še intenzivneje razvijali v skladu z leta 2019 sprejeto srednjeročno strategijo trajnostnega razvoja term.

Terme so že predstavile nov investicijski načrt, ki vključuje širitev wellnesa, odprtje kampa in Kneipp Naturhotela. Kot pravi Ivan Hribar, prokurist term, imajo za investicijo pridobljeno zemljišče, urejeno komunalno infrastrukturo, za financiranje pa se usklajujejo z bankami, družbeniki, prav tako pa so odprti za nove partnerje pri uresničevanju postavljene strategije družbe.

Ivan Hribar, idejni vodja in prokurist Term Snovik

Strategija Term Snovik je bila že od pričetkov skladna s strategijo zelenega, aktivnega turizma Slovenske turistične organizacije, prav tako pa aktivno sooblikujejo in sodelujejo pri novi strategiji razvoja kamniške destinacije. V tej občini so Terme Snovik največje turistično podjetje in na sodoben način nadaljujejo tradicijo knajpanja v Kamniku iz 19. stoletja.

Terme Snovik so edini Kneipp center v Sloveniji z razviti storitvami na konceptu petih stebrov, ki jih je postavil Sebastian Kneipp, nemški duhovnik ter vodni in fito terapevt. Za ohranjanje zdravja telesa in duha so potrebni voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog. Kneippove terapije so pomembne za izboljšanje imunskega sistema, rehabilitacijo in antistres.

Katarina Hribar, direktorica Term Snovik

Po besedah Katarine Hribar, direktorice Term Snovik so se ponudbe knajpanja lotili načrtno, začeli so z izobraževanjem zaposlenih doma in v tujini. S pridobljenimi znanji so ustvarili Kneippovo vodeno doživetje, goste nagovarjali z novo grafično podobo in digitalnim trženjem. Gostje danes na vsakem koraku začutijo vpliv Kneippa, že pred samim vhodom s Kneippovo teraso in petimi stebri, na treh bosonogih poteh in na krožnikih v Restavraciji Potočka s Kneippovo hrano. V okolici je 40 km tematskih pešpoti, možnost za nordijsko hojo, urejene so kolesarske poti, telovadnica v naravi in še mnogo več. V wellnessu lahko gostje koristijo storitve hidroterapije, v apartmajih pa najdejo naravne vzglavnike. Za skupine organizirajo dnevne izlete za raziskovanje Tuhinjske doline in spoznavanje Kneippove življenjske filozofije. Na ta način goste tudi izobražujejo, kako si lahko pomagajo sami. V kratkem bodo ponudili nove programe aromaterapije.

 

Vir in fotografije: Terme Snovik