Meni Zapri

Promocija Slovenije na 68. Mednarodnem srečanju novinarjev-smučarjev SCIJ v Kanadi

Tako kot že od samega začetka pred sedmimi desetletji se je ekipa slovenskih novinarjev-smučarjev, združenih v Društvo SCIJ Slovenija, tudi letos udeležila mednarodnega srečanja SCIJ, prvega po pandemiji, na daljnem severu Kanade. Letošnje že 68. srečanje novinarjev-smučarjev, ki se ga je udeležilo nekaj manj kot sto novinarjev iz 21 držav, od Čila in Argentine do Norveške in Kazahstana, je bilo v smučarskem centru Marble Mountain na daljnem severu v pokrajini Nova Fundlandija in Labrador.

Slovenska ekipa novinarjev-smučarjev Drago Bulc, Nina Brus, Maja Zagoričnik in Iztok Škofic

Med evropskimi ekipami se je letošnjega srečanja, katerega vsebina je preplet predavanj in okroglih miz na različne teme ter smučarskih tekmovanj in teka na smučeh, aktivno in zelo uspešno udeležila tudi ekipa Slovenije v postavi Nina Brus (Radio Slovenija), Maja Zagoričnik in Iztok Škofic (GTV – Gorenjska televizija) ter Drago Bulc (Društvo turističnih novinarjev Slovenije).

 

Kot vedno je slovenska ekipa izkoristila prisotnost domačih organizatorjev in predstavnikov različnih medijev z vseh koncev sveta za promocijo Slovenije. Tokrat s smučmi Elan izdelanih v Begunjah na Gorenjskem, z medom in medico iz Medarne Noč iz Žirovnice ter s propagandnim gradivom Slovenske turistične organizacije. Glede na to, da mnogi novinarji-smučarji našo državo že poznajo, saj je Društvo SCIJ Slovenija do zdaj organiziralo že pet mednarodnih srečanj, je bilo za našo domovino in predvsem po turistični ponudbi po pandemiji, veliko zanimanja.

Slovenski novinarji-smučarji se iz Kanade vračajo s štirimi medaljami

Slovenska ekipa je bila kljub temu, da je bila med najmanjšimi, nadpovprečno opažena tudi zaradi vrhunskih športnih uspehov. Nina Brus z nacionalnega radia je namreč osvojila kar tri medalje. Zmagala je v veleslalomu, tekih in kombinaciji. Iztok Škofic iz GTV pa je tem trem zlatim za uvrstitev na 3. mesto v veleslalomu dodal še bronasto.

Nina Brus (v sredini), dobitnica treh zlatih medalj

Tekst in fotografije: Drago Bulc