Meni Zapri

Kronanje 27. Vinske kraljice Slovenije Sanje Ferjančič

Brigita Bavčar – 27. kronanje vinske kraljice Slovenije je sredi tedna potekalo v Radencih. Krono sta Sanji Ferjančič nadela Janez Erjavec, direktor uprave Pomurskega sejma in Roman Žveglič, prvi mož Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.

Kronanje je potekalo po ustaljenem protokolu: vinsko kraljico 2023 je na oder pospremil  Štefan Pavlinjek, prisotne je nagovoril Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, pa Tjaša Kos iz Keliha in drugi, dvorjane, med katerimi smo pogrešali novo ministrico za kmetijstvo, pa je nagovarjal novinarski kolega Stane Kocutar.

Izbrano vino 27. vinske kraljice

Med pozdravnimi nagovori je bil najbolj čustven poslovilni od 26. vinske kraljice Maje Pečarič, sicer pa so se pred mikrofonom zvrstili zaslužni za izvedbo tradicionalne prireditve, ki se je končala s pogostitvijo v restavraciji Hotela Radin.

Sladica z izvirnim naslovom pomurskega valovanja

Izrečene besede, med katerimi je odmevala obljuba, da bo nova vinska kraljica poskrbela za vinsko kulturo mladih, je dopolnjevala glasba zanimive trojke: pevke Dorine Gujt, cimbalista Andija Sobočana in violinista Sama Budne.

Avto Rajh za vinsko kraljico Sanjo Ferjančič

Za svoje vino je nova vinska kraljica Slovenije, Sanja Ferjančič, ki prihaja iz Planine nad Vipavsko dolino, izbrala suho Pinelo, letnik 2023. Domov pa se je odpeljala z avtom Rajh, ki jo je čakal pred Hotelom Radin.

Štefan Celec in Brigita Bavčar na kronanju vinske kraljice Sanje Ferjančič

Fotografije: Brigita Bavčar