Na podkastu HomoTuristicus Društva turističnih novinarjev Slovenije bomo objavljali podkaste različnih avtorjev, ki bodo s sogovorniki govorili strokovno in poglobljeno o aktualnih tematikah, ki zadevajo slovenski in svetovni turizem.
V prvem podkastu »Alarm za domače gostilne« se sprašujemo, kaj se dogaja s tradicionalnimi domačimi gostilnami, ki so veljale za temelj naše kulinarike? Po koroni so številni družinski gostinci zaprla svoja vrata, nekateri so spremenili svoj urnik obratovanja in začeli svoje krožnike podrejati visoki gastronomiji. Na terenu se zdi, da je vedno manj ponudbe za dobrojedce, ki ne iščejo zgolj visoke gastronomije, ampak preproste, a zato nič manj iskrene obroke po sprejemljivih cenah.
Gosta sta PATRICIJA FURLAN iz Ošterije Branik in SREČKO KUNST iz Gostilne Kunst v Leskovcu pri Krškem. Z njima se pogovarja Marjana Grčman.