Meni Zapri

Topel aplavz na večeru pordenonske kuhinje

Peter Irman, revija Pet zvezdic, december 2024 – Novembra se je ob 9. Tednu italijanske kulinarike po svetu v hotelu Vander Urbani Resort v Ljubljani odvila večerja, na kateri so italijanski okusi kraljevali na krožnikih in v kozarcih. Po vabljenim gostom so pozdravne besede izrekli italijanski vele poslanik v Sloveniji Giuseppe Cavagna, direktor Agencije ITA v Ljubljani Giacomo Ricciotti in direktorica Italijanskega kulturne ga inštituta Verena Vittur. Veleposlanik Cavagna je povedal, da je italijanska kuhinja sinonim za kakovost, kulturo in tradicijo, pri čemer z dnevi Italijanske kuhinje Italija po svetu ozavešča tudi o različnih posebnostih regij. Tokrat je bila pozornost usmerjena na Furlanijo Julijsko krajino in ob tem dogodku še posebej na območje Pordenona. Jedi je namreč prip ravil znani chef Carlo Nappo iz pordenonske restavracije Podere dell’Angelo.

Topel aplavz na večeru pordenonske kuhinje

Naslovna fotografija:

Naslovna fotografija: (z leve) Giacomo Ricciotti, direktor Agencije ITA v Ljubljani, Giuseppe Cavagna, veleposlanik Italije v Sloveniji, Silvio Pascolo, član Svete Gospodarske zbornice Pordenone-Udine, in Gabriele Giuga, umetniški direktor festivala Pordenone Art and Food, foto: Peter Irman.