Meni Zapri

Svetovni dan velnesa – Dober dan stres!

Svetovni dan velnesa (Global Wellness Day) je dan, ko se Slovenija in svet povežeta s skupno velnes miselnostjo in gibanjem za zdrav celosten način življenja. Letos bo potekal 13. junija 2020 v več kot 150 državah sveta, hkrati bo potekalo več kot 5000 različnih brezplačnih velneških dogodkov.

Letošnje leto bo zaradi COVID-19 nova in drugačna priložnost. Globalno bodo aktivnosti s pomočjo družabnih omrežij, z začetkom na Novi Zelandiji in zaključkom na Havajih, koordinirano potekale 24 ur v živo. V Sloveniji se k dogodku pridružujejo različni izvajalci – organizacije, terme, šole, velneški centri, posamezniki in skupine, ki so pomembni za razvoj velnesa kot življenjskega sloga v Sloveniji.

Med drugim bodo potekali dogodki s področij zdrave prehrane, duševnega sproščanja, telesne vadbe, lepotne in telesne nege oziroma aktivnosti, s katerimi lahko preventivno poskrbimo za svoje zdravje in dobro počutje.

Višja strokovna šola za kozmetiko in velnes Ljubljana in Velnes akademija v sklopu Glotta Nove, Centra za novo znanje, bosta letos pozornost v celoti namenila stresu. Stres in gibanje, stres in prehrana, lepota, duševno zdravje itd. Bolje stres poznamo, lažje se soočamo z njim. Na spletni strani www.globalwellnessday.si so objavljeni tudi vsi drugi brezplačni dogodki v Sloveniji, na nekatere se je potrebno prijaviti.

Pohod na Golovec z razteznicami

Študentke Višje strokovne šole za kozmetiko in velnes Ljubljana – Špela Cvetkovič, Aleksandra Surtov in Tina Španovič so ob svetovnem dnevu velnesa pripravile pohod na Golovec.

Pot pohoda zahtevnostno ni težka in je primerna za vse željne rekreacije na svežem zraku. (mlade, starejše, otrok …). Trajala bo približno  uro in pol. Udeleženci naj se primerno obujejo in oblečejo in naj ne pozabijo na vodo.

Pohod ne bo samo pohod, ampak bo pravi trening. Najprej se bodo udeleženci sprehodili do vrha Golovca in se ogreli. Tam bodo izvedli nekaj razteznic. Raztegnili bodo mišice od glave do nog, kar je dobro za splošno počutje in držo, pa tudi »muskelfiber« bo naslednji dan manjši.

Udeleženci pohoda se bodo zbrali 13. junija ob  17.00 uri pred šolo (VSŠKV, Ulica Carla Benza 1, Ljubljana; vhod v Park Kodeljebo iz Poljanske ceste).

Po končanem pohodu bo udeležence na vrtu šole čakal topel ali hladen vrtnični čaj s pecivom.

Zvočna kopel in delavnica: digitalni stress

Na Svetovni dan velnesa  v soboto ob 11. uri  pripravljajo tudi  druženje v virtualnemem prostoru, kjer bodo udeležence pozdravili iz različnih kotičkov Slovenije, tudi iz Wellness Orhidelie Term Olimia. Na to virtualno srečanje bodo vključili  svojevrstno vodeno zvočno sprostitev, nato bo sledila delavnica o digitalnem stresu in rešitvah za digitalni detoks ter digitalno “darilo” za sproščanje in dobro počutje.

Dogodek bo potekal preko videokonference ZOOM, trajal bo uro in petnajst minut. V njem bodo sodelovale Mateja Bobek, Wellness Orhidelia, Lea Avguštin, Šola za ravnatelje in Urška Vahtar, Glotta Nova – Velnes akademija.  Informacije in prijave: marko@vskv.si.